A&M Välilehto: 25% säästö järkeistämisellä

A&M Välilehto Oy on Alajärvellä sijaitseva kokonaisvaltainen sopimusvalmistuskumppani. A&M Välilehto tarjoaa asiakkaillensa alumiiniprofiilista jalostettavien tuotteiden lisäksi lukuisia oheissuoritteita kuten varasto-, logistiikka- ja kokoonpanopalveluita.

A&M Välilehto päätti tehostaa tehtaansa toimintaa tilankäytön järkeistämisellä. Tehos Oy:n johtava asiantuntija Mikko Jauhonen auttoi muutoksessa. Mikon johdolla käytiin läpi nykytilanne, tunnistettiin ongelmakohdat ja kehitettiin ratkaisuehdotukset. Tuloksena syntyi uusi tilankäyttösuunnitelma toimenpiteineen. Suunnitelmaan meni ainoastaan kaksi lähipäivää. Suunnitelman jälkeen henkilöstö toteutti käytännön muutostyöt, johon meni aikaa 20 henkilötyöpäivää.

”Muutoksen vaikutukset olivat hämmästyttävät. Siirtoetäisyydet lyhenivät ja siirtoihin kuluva aika väheni rajusti. Siisteys- ja järjestystaso parani. Tilaa vapautui. Lisäksi asiakkaamme ja tavarantoimittajamme ovat käyneet uudistuneissa tiloissa. Heiltä on tullut kehuja muutoksen jälkeen. Suoraa kustannussäästöä tuli 25 %. Laskimme takaisinmaksuajan työlle ja se oli alle 2 kk. Mikon oivaltava ja käytännönläheinen apu oli parannuksessa ratkaisevan tärkeä. Suosittelemme Tehoksen palveluita myös muille yrityksille.” kertoo toimitusjohtaja Ari Välilehto A&M Välilehto Oy:stä.

”Tilankäytön järkeistys oli oiva esimerkki siitä, miten luoda teholoikka pienellä vaivalla. A&M Välilehto oivalsi, että layoutin uudistamisella saadaan säästymään euroja. Olemme iloisia, että yhteistyössä johdon ja tuotantohenkilöstön kanssa saimme toteuttaa tuloksekkaan muutoksen.” toteaa toimitusjohtaja Mikko Jauhonen Tehos Oy:stä.