Elekmerk: Tehtaan sisälogistiikan tehostamisanalyysi

Sisälogistiikan tehokkuuden arvioinnissa objektiivinen analysointi on avainasemassa. Vanhoja toimintamalleja on pystyttävä haastamaan. Ulkopuolisen asiantuntijan apu ongelmakohtien ratkaisussa on erityisen tehokasta silloin, kun toimintatavat ja tuotannon ja varaston layout on ollut samanlainen pitkään.

Elekmerk Oy on keuruulainen mekaniikkatehdas. Yritys panostaa tuotannon kehittämiseen jatkuvasti ja tarjoaa näin asiakkailleen kustannustehokkaita ratkaisuja ohutlevymekaniikan, koneistuksen, pintakäsittelyjen ja kokoonpanon palveluina. Keuruulla sijaitsee kaksi tehdashallia, joiden sisälogistiikkaa tehostamaan kutsuttiin Tehoksen toimitusjohtaja Mikko Jauhonen.

“Logistiikassa tavara ja tietovirtoja hallitaan siten, että asiakkaan haluama palvelutaso toteutuu mahdollisimman tehokkaasti.”

Mikko vietti päivän Elekmerkillä tutustuen yrityksen toimintaan ja logistiikasta kerättyyn dataan. Lisäksi hän haastatteli henkilöstöä muodostaakseen yrityksen logistiikasta kattavan kuvan. Sisälogistiikan asiantuntijana Mikolla oli mahdollisuus osoittaa ongelmakohdat nopeasti ja asiakkaalle valmistui yhteenvetoraportti heti saman päivän aikana. Asiantuntijaraportissa tuotiin esiin sisälogistiikan keskeiset ongelmakohdat ja parannusehdotukset ongelmien ratkaisemiseksi sekä prioriteettijärjestys kehitysehdotusten toteuttamiselle. Mikko Jauhosen ohjeiden avulla Elekmerk sai hyvät lähtökohdat tehostaa tehdashallien sisälogistiikkaa itsenäisesti.

Tuotantopäällikkö Anssi Lintula kommentoi raporttia sisälogistiikasta:
”Sisälogistiikan asiantuntija Mikko Jauhonen oli juuri oikea henkilö antamaan näkemyksensä kehittämismahdollisuuksista Elekmerkin tehtaassa. Rapotti antoi meille hyvän listan kohteista, joiden kehittäminen toisi etua yritykselle. Mikko osoitti tärkeimmän prioriteetin kehityskohteiksi sellaisia asioita, joiden vaikutus tuotannon tehokkuuteen on suurin. Näin pystyimme helposti suunnittelemaan muutoksia kustannustehokkaassa järjestyksessä.”