Mäkelä Alu Oy: Projektijohtamisella on väliä isossa tehdashankkeessa

Mäkelä Alu Oy on 80-vuotias perheyritys Luoma-aholla, joka valmistaa ja pintakäsittelee alumiiniprofiileja asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Yritys tarjoaa myös monipuolisia profiilien suunnittelu-, varastointi- ja logistiikkapalveluita. Yrityksen liikevaihto vuonna 2018 oli 85,8 M€ ja työntekijöitä yli 250 henkilöä.

Asiakaspalvelutason ja kapasiteetin kasvattamiseksi Mäkelä Alu päätti perustaa uuden pulverimaalaamon Etelä-Suomeen Voikkaalle. Uusi tehdas on yritykselle merkittävä investointi ja kapasiteetti haluttiin saada nopealla aikataululla käyttöön.

Mäkelä Alun henkilöstöllä on vahva asiantuntemus alumiiniprofiilien pintakäsittelystä ja tukiprosesseista. Projektipäälliköksi Mäkelä Alu valitsi Tehokselta Mikko Jauhosen, joka laati etenemissuunnitelman sekä vastasi projektin organisoinnista, johtamisesta, seurannasta ja raportoinnista.

”Nopeasta aikataulusta huolimatta tehtaamme tuotanto saatiin käynnistettyä tavoiteajassa. Mäkelä Alu tarjoaa nyt asiakkailleen pulverimaalaus- ja varastokapasiteettia modernissa pintakäsittelylaitoksessamme. Mikon vahva kokemus ja osaaminen projektinjohdosta sekä toimialaosaamisemme mahdollistivat tehdasprojektin etenemisen odotustemme mukaisesti.” kertoo hallituksen puheenjohtaja Petri Mäkelä Mäkelä Alulta.

Projektijohtaminen on merkittävä osa Tehoksen palvelutarjontaa. Ulkoinen projektipäällikkö on hyvä vaihtoehto tilanteessa, jossa oman henkilöstön ajankäyttö halutaan varmistaa tärkeimmille tehtäville.

”Mäkelä Alun kanssa yhteistyö sujui mainiosti. Yrityksen johto teki nopeita päätöksiä projektin raameista. Projektiryhmä ja yhteistyökumppanit olivat sitoutuneita ja aikaansaavia. Tässä projektissa osallistujien osaamiset ja vastuualueet loksahtivat oivasti kohdilleen, mitkä edesauttoivat tehtaan käynnistymisen tavoiteaikataulussa. Oli mahtavaa olla joukkueessa mukana.” toteaa toimitusjohtaja Mikko Jauhonen Tehokselta.

 

Uutisia ja lisätietoja Voikkaan tehtaasta:

Mäkelä Alu Oy 29.11.2019: Asiakaslehti 2019

Kouvola Innovation 22.11.2019: Mäkelä Alu Oy käynnisti Voikkaan yritysalueella alumiinituotteiden maalaamon

Mäkelä Alu Oy 19.6.2019: Uuden maalaamon toiminta on käynnistynyt Kuusankoskella

Yle 4.9.2018: Pohjalaisfirma laajentaa Kouvolaan – Voikkaalle tulee 15–20 uutta työpaikkaa