5S-parannus

5S-parannus

Toteuta 5S-parannus käytännössä kokeneen asiantuntijan avulla

5S-menetelmä kuulostaa helpolta, mutta se vaatii pitkäjänteistä työtä, ihmisten osallistamista ja paljon tekemisen meininkiä. Monissa yrityksissä ja julkisella sektorilla tunnistetaan selkeästi tarve siisteyden ja järjestyksen parantamiselle, mutta resurssit ja keinot läpivientiin puuttuvat.  Jos yrityksellänne tai organisaatiollanne on tahtotila ottaa 5S käyttöön, Tehoksen 5S-parannus antaa siihen käytännön työkalut ja järjestelmän.

5S-parannus on tehostartti 5S:n läpivientiin

Asiantuntijamme tekee 5S-työn yhdessä henkilöstönne kanssa. Näin konkreettinen muutos saadaan vauhtiin. Asiantuntija näyttää toimitiloissa, tehtaassa ja työpisteissä käytännön esimerkkien kautta, miten 5S-parannuksia toteutetaan. Näin muutokset viedään läpi nopeasti ja tehokkaasti sekä luodaan järjestelmä, jolla ylläpidetään siisteyttä ja järjestystä. Työtämme kiitetään mainiosta hinta-laatusuhteesta sekä hyvästä vaikuttavuudesta tulosten kannalta. Olemme vieneet onnistuneesti maaliin lukuisia 5S-projekteja niin kansainvälisille suurille yhtiöille kuin pienille kotimaisille pk-yrityksille eri toimialoilla sekä julkisella sektorilla.

Tehos 5S-parannus pähkinänkuoressa

  • antaa selkeän käsityksen siisteyteen ja järjestykseen perustuvasta Lean 5S:stä.
  • ohjaa henkilökunnan tekemään 5S:n käytännön muutokset omalla työpisteellään
  • osallistaa henkilökunnan oman työpisteen tehokkuuden, turvallisuuden ja siisteyden kehittämiseen

Miten Lean 5S-parannus toteutetaan käytännössä ja mitä syntyy lopputuloksena?

Tehoksen Lean 5S -työ koostuu yhdessä tehtävistä parannuksista oikeassa työympäristössä.

Minimissään Tehoksen Lean 5S -parannus kestää viisi lähipäivää. Lähipäivä koostuu tyypillisesti noin yhden tunnin koulutuksesta pienryhmissä luokkatilassa. Tämän jälkeen käytetään 2-3 tuntia 5S-kierrokseen ja käytännön parannuksiin työympäristössä. Sama toistetaan seuraavalle ryhmälle. Koulutukset ja käytännön työ sovitetaan jokaisen yrityksen tilanteeseen parhaalla mahdollisella tavalla sopivaksi. Mukaan  kytketään mukaan myös työturvallisuusnäkökulma (S+5S / 6S).

Yhteen lähipäivään voi ottaa osaa enintään 16 henkilöä yrityksestä, kahdessa kahdeksan hengen ryhmässä. Valmennuksen myötä saatte käyttöönne Tehoksen käyttämät koulutusmateriaalit ja lomakkeistot.

Lean 5S -palveluita tyytyväisyystakuulla.

Lean 5S-parannuksen vaiheita ja tuloksia:

  1. S1: alustus 5S:ään sekä ylimääräisen tavaran poistaminen työympäristöstä
  2. S2: tavaralla on paikat ja ne on merkitty
  3. S3: työympäristön puhdistaminen
  4. S4: rutiinien määrittäminen ja rästit
  5. S5: seurantamallin käyttöönotto ja jatkotoimenpiteistä sopiminen

Tehos 5S-parannuksen hinta on edellä mainitulla toimitussisällöllä 6000 € (alv 0 %). Yrityksenne koosta ja kohteesta riippuen voimme tehdä erillisen tarjouksen. Annamme mielellämme lisätietoja ja tulemme käymään paikan päällä tai keskustelemme tarpeistanne etäyhteyksin. Ota yhteyttä saman tien soittamalla asiantuntijallemme tai täyttämällä tilauslomake!

Asiantuntijana projektissa toimii johtava asiantuntija Annika Puro-Aho (DI, KTM) tai toimitusjohtaja Mikko Jauhonen (DI).

Tekijät

Muotokuva Annika Puro-Ahosta
Mikko yhteystietokuva scaled