5S-koulutus

5S-koulutus

Lean 5S-koulutus antaa tietoa tuotannon tehostamiseen

Haluatko saada tietoa, miten siisteyttä ja järjestystä voi parantaa – pysyvästi? Ytimekkään 5S-koulutuksemme avulla saat selkeän kuvan Lean 5S:stä ja opastuksen käytännön vaiheista.

Lean 5S-menetelmät tutuiksi päivässä

Käytännönläheinen koulutus sopii esimiehille, työntekijöille ja asiantuntijoille, jotka haluavat tietoa Lean 5S -menetelmästä. Koulutus sopii myös kertauksena ja näkökulmien tuojana kokeneemmallekin 5S-tekijälle.

Koulutuksen avulla työympäristön siisteydestä ja järjestyksestä vastuulliset henkilöt saavat perustiedot Lean 5S-projektin toteuttamisesta. Kerromme myös joukon kullanarvoisia vinkkejä, joita heti toteuttamalla voidaan säästää paljon työaikaa ja rahaa, kun turha etsiminen ja ylimääräiset turhat askeleet jäävät pois.

Kokemus lukuisista 5S-läpivienneistä sekä kansainvälisten isojen yhtiöiden että kotimaisten pk-yritysten kanssa tekee koulutuksestamme käytännönläheisen. Sen avulla on mahdollista aloittaa Lean 5S-muutosten tekeminen yrityksessä omatoimisesti tai muodostaa näkemys, miten oma Lean 5S-projekti kannattaisi toteuttaa esim. yhteistyössä Tehoksen kanssa.  Esimerkkinä tekemistämme 5S-koulutuksista kauppakamarin kanssa toteutettu Lean 5S-koulutussarja.

Mitä koulutuspäivä sisältää ja miten työtä voi jatkaa?

Päivän ohjelma:

  1. Koulutus, 5S:n vaiheet 1-3 (1,5 h)
  2. Malliauditointi, vierailu valitussa kohdeympäristössä (1 h)
  3. Auditoinnin tulosten läpikäynti (15 min)
  4. Koulutus, 5S.n vaiheet 4-5 (1 h)
  5. Arvio 5S:n hyödyistä yrityksellenne – johtopäätökset ja toimenpiteet (30 min)

Koulutuksen kesto on tyypillisesti viisi (5) tuntia, eikä se vaadi teiltä ennakkovalmistautumista. Koulutuksessa käydään läpi kaikki 5S:n viisi vaihetta teorian ja käytännön esimerkkien kautta. Yrityksenne saa käyttöön Tehoksen koulutusmateriaalit koulutuspäivän jälkeen.

Ennen koulutuspäivää pidämme 30 minuutin palaverin etänä, jossa sovimme päivän ohjelmasta, osallistujista, koulutustiloista, odotuksistanne ja rajatusta auditointikohteesta. Koulutus järjestetään lähtökohtaisesti asiakkaan tiloissa. Osallistujamäärää asiakkaalla ei ole rajoitettu. 

Lean 5S -koulutus on mahdollista toteuttaa myös etänä verkossa. Tällöin auditointi toteutetaan ennakkoon asiakkaan toimesta. Tehoksen kouluttaja antaa auditointiin ohjeistuksen ja lähettää sähköisen lomakkeen. Lisäksi Tehoksen kouluttaja käy auditointitulokset läpi ennen koulutustilaisuutta.

Koulutuksen perusteella osallistujat saavat hyvät perustiedot 5S:n läpiviennistä. Halutessanne autamme myös muiden palveluidemme kautta varsinaisessa muutoksessa.

Tilaa koulutus heti hintaan 1 500 €  (alv 0 %)

Käytännön kokemuksemme 5S:stä – tiedämme, mitä koulutamme

Kouluttajana toimii johtava asiantuntija Annika Puro-Aho (DI, KTM) tai toimitusjohtaja Mikko Jauhonen (DI).

Tekijät

Muotokuva Annika Puro-Ahosta
Mikko yhteystietokuva scaled