Kometos Oy

”5S on tuonut Kometokselle uuden tavan lähestyä työpisteiden organisointia ja on opettanut meitä ajattelemaan selkeämmin sekä kyseenalaistamaan aikaisemmin tehtyjä asioita.” 

Lean 5S koulutus toi uuden tavan lähestyä työpisteiden organisointia

Etelä-Pohjanmaan kauppakamari (www.etela-pohjanmaankauppakamari.fi) järjesti Lean 5S-koulutussarjan alkuvuodesta 2017. Koulutus toteutettiin kolmena lähipäivänä, ja koulutuspäivien välissä osallistujat suorittivat omassa yrityksessään sovitut siisteys- ja järjestystoimenpiteet pilottikohteelle. Kometos Oy:ltä (www.kometos.com) mukana oli Jan Tapanainen ja valmentajana Tehoksen johtava asiantuntija Annika Puro-Aho.

Tuotannon 5S projektin läpivienti alkoi pienin askelin

Lue mitä mieltä Kometos Oy:n liiketoiminnan kehityspäällikkö Jan Tapanainen ja työnjohtaja Jarkko Kulmala olivat Tehoksen vetämästä 5S-kurssista:

”5S on tuonut Kometokselle uuden tavan lähestyä työpisteiden organisointia ja on opettanut meitä ajattelemaan selkeämmin sekä kyseenalaistamaan aikaisemmin tehtyjä asioita. Viemme Kometoksella 5S:ää tuotannossa eteenpäin pienin askelin, työpiste työpisteeltä ja meillä on tavoite saada muutosprojekti läpivietyä tämän vuoden loppuun mennessä ja sen jälkeen ylläpitää järjestystä 5S-menetelmän mukaisesti. Kauppakamarin ja Tehoksen järjestämä kurssi oli erinomainen käynnistysapu projektillemme ja saimme kurssilta hyviä ajatuksia ja materiaalia projektin läpiviemiseen.”

Varaston layout ja WMS Kuntokaupalle

Nordic Sports Brandsin logistiikkajohtaja Mikko Rutanen tietää, mitä tilan ja työn suunnittelulla voidaan parhaimmillaan saada aikaan: tehokkaampaa työskentelyä ja järkevämpää tilankäyttöä.

A&M Välilehto Oy - Logo

A&M Välilehto Oy

Layout suunnittelu: ”Tilankäytön järkeistys oli oiva esimerkki siitä, miten luoda teholoikka pienellä vaivalla. A&M Välilehto oivalsi, että layoutin uudistamisella saadaan säästymään euroja”.

Konepaja Stamac Oy

Lean 5S-periaatteet tutuksi esimerkin avulla: “..tehtaassa on todellakin tapahtunut selkeää tehostumista. Asiakkailtamme on tullut myönteistä palautetta ja henkilöstö kokee mallin hyvänä.”

Elekmerk Oy - Logo

Elekmerk Oy

Sisälogistiikan tehostaminen: “Raportti antoi meille hyvän listan kohteista, joiden kehittäminen toisi etua yritykselle. ..pystyimme helposti suunnittelemaan muutoksia kustannustehokkaassa järjestyksessä.”

Elekmerk Oy - Logo

Elekmerk Oy

Käyttöönotto sujui sovitussa aikataulussa ja tuotantohallien muutos 5S:n myötä oli hämmästyttävän suuri.

Mäkelä Alu Oy

Nopeasta aikataulusta huolimatta tehtaamme tuotanto saatiin käynnistettyä tavoiteajassa

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri

Tehoksen osallistavat työpajat ovat saaneet paljon kiitosta henkilöstöltä. Analyysin kautta saimme työhön nopeasti läpinäkyvyyttä, joka on mahdollistanut sujuvuuden jatkokehittämiseen.

Anvia Oyj - Logo

Anvia Oyj

Tehoksen projektinjohtopalvelusta oli Anvialle apua.  ..Yhteistyö oli mutkatonta ja hyvähenkistä. ..käytännönläheinen ja yhteistyökykyinen toimintatapa vastasi hyvin Anvian odotuksiin..

Ojala-Yhtymä Oy

Lista pienistä kehityskohteista, joiden avulla voidaan parantaa kokonaisuutta oli toimiva ja konkreettinen. Varaston kehitysaskelia teemme askelittain..