Sisälogistiikan parannuskohteiden tunnistaminen ja ratkaisut
Kuulostaako tutulta?
- Toiminta on tehotonta
- Materiaalit ovat hukassa
- Materiaaleja ei tunnisteta
- Varastosaldot ovat sekaisin
- Varastointiratkaisut ovat puutteellisia
- Tilankäyttö on tehotonta
- Olemme keskittyneet liikaa vain tuotantoon
- Sisälogistiikka on unohtunut
- Mikä ihmeen sisälogistiikka?
Olemme huomanneet että suomalaisten yritysten sisälogistiikassa piilee iso säästöpotentiaali. Erityisesti valmistavassa teollisuudessa on usein unohdettu sisälogistiikan osuus, kun on keskitytty vahvasti arvoa lisäävää jalostavaan työhön. Sisälogistiikan analyysi on hyvä keino tunnistaa ongelmakohdat ja aloittaa sen pohjalta logistiikan optimointi.
Varastointikustannukset kuriin sisälogistiikkaa tehostamalla
Sisälogistiikkaa voidaan tehostaa vain kun parannuskohteet on tiedossa. Oikeilla toimenpiteillä työstä tulee sujuvampaa, virheet vähenevät, varastointikustannukset pienenevät ja tuottavuus kasvaa. Tyypillisiä analyysissä esille tulevia parannuskohteita löytyy esimerkiksi:
- työvaiheiden optimoinnissa
- materiaalimäärissä
- materiaalien tunnistamisessa
- varastoteknisissä ratkaisuissa
- IT-ratkaisuissa
tilankäytössä
henkilöstön osaamisessa
Usein parannukset saadaan toteutettua edullisimmin pelkästään toimintatapoja muuttamalla. Esimerkiksi eräässä valmistavan teollisuuden tehtaassa varastosta noudot ja varastoon viennit sovittiin varastohenkilöstön hoidettaviksi. Arvoa lisäävissä työpisteissä työntekijät pystyivät muutoksen jälkeen paremmin keskittymään työhönsä, kun materiaalit tuotiin heille työpisteisiin valmiiksi. Samalla varasto pysyi paremmin hallinnassa, kun varastoalueella työskenteli enää työnsä osaavat ammattilaiset.
Lue miten logistiikan asiantuntijamme haastoi vanhat toimintamallit Elekmerk Oy:ssä ja miten varastoselvityksen avulla tuotiin säästöjä ja tehokkuutta Ojala Yhtymä Oy:n varastonohjaukseen.
Analyysi auttaa varaston suunnittelussa
Sisälogistiikan analyysipakettimme avulla saatte nopean käsityksen yrityksenne sisälogistiikan nykytilasta. Asiantuntijamme perehtyy toimintaanne ja laatii lähipäivän aikana ytimekkään analyysiraportin, joka toimii kannattavuuttanne parantavien toimenpiteiden pohjana ja auttaa varaston suunnittelussa. Ennen lähipäivää käymme kuitenkin läpi sisälogistiikkanne nykytilanteen ja varmistamme tavoitteet, tähän kannattaa varata noin 30 min.
Lähipäivän sisältö koostuu seuraavista asioista:
- Tavoitteiden kertaus
- Nykytilanteen tunnistaminen työympäristössä ja haastatellen
- Raportin laadinta – parannuskohteiden tunnistaminen
- Raportin läpikäynti
- Jatkotoimenpiteistä sopiminen
Raportista tulevat esille nykyisen toiminnan vahvuudet ja kehittämiskohteet. Kehittämiskohteet jaamme sekä pieniin helposti toteuttaviin sekä isompia muutoksia vaativiin osuuksiin.
Sisälogistiikan analyysin hinta
Työ tapahtuu tiiviissä yhteistyössä edustajanne ja Tehoksen asiantuntijan kesken, eli analyysi vaatii aktiivisesta osallistumista suunnittelupäivän ohjelmaan. Raportin valmisteluvaiheen asiantuntijamme suorittaa itsenäisesti.
Säästätte kuitenkin aikaa merkittävästi, kun ammattilaisen arvioimana nykytila ja keskeisimmät parannuskohteet selviävät jo yhden lähipäivän aikana. Esimerkiksi toimitusjohtajallamme DI Mikko Jauhosella on yli 15 vuoden kokemus sisälogistiikan parannuksista teollisuuden ja kaupan alalla.
Tekemämme analyysi ei jää vain ongelmien tunnistamiseen, vaan saatte myös toimenpide-ehdotuksia, miten edetä käytännössä, ja annamme palvelulle tyytyväisyystakuun: Jos ette ole tyytyväisiä lopputulokseen, revimme laskunne!
Tilaa Sisälogistiikan analyysi samantien hintaan 1200 € (alv 0 %) joko soittamalla asiantuntijallemme tai täyttämällä tilauslomakkeen.
Asiakkaidemme kokemuksia
Timo Vilmunen
“Tehoksen asiantuntijoilla olivat jalat tukevasti maassa. Kokonaiskuva oli hyvä ja he pystyivät menemään asian ytimeen. Lista pienistä kehityskohteista, joiden avulla voidaan parantaa kokonaisuutta oli toimiva ja konkreettinen. Varaston kehitysaskelia teemme askelittain huomioiden heidän ehdotuksensa. Tulokset näkyvät kuukausien kuluttua.”
Anssi Lintula
”Raportti antoi meille hyvän listan kohteista, joiden kehittäminen toisi etua yritykselle. Mikko osoitti tärkeimmän prioriteetin kehityskohteiksi sellaisia asioita, joiden vaikutus tuotannon tehokkuuteen on suurin. Näin pystyimme helposti suunnittelemaan muutoksia kustannustehokkaassa järjestyksessä.”