Mäkelä Alu Oy

Nopeasta aikataulusta huolimatta tehtaamme tuotanto saatiin käynnistettyä tavoiteajassa

Tehoksen projektinjohtopalvelut apuna tuotannon käynnistämisessä

Mäkelä Alu Oy päätti perustaa uuden pulverimaalaamon Etelä-Suomeen Voikkaalle asiakaspalvelutason ja kapasiteetin kasvattamiseksi. Koska uusi tehdas oli yritykselle merkittävä investointi ja kapasiteetti haluttiin saada nopealla aikataululla käyttöön, turvautui  yhtiö Tehoksen projektinjohtopalveluun. Projektipäälliköksi Mäkelä Alu valitsi Tehokselta Mikko Jauhosen, joka laati projektisuunnitelman sekä vastasi projektin organisoinnista, johtamisesta, seurannasta ja raportoinnista.

Mäkelä Alu Oy on 80-vuotias perheyritys Luoma-aholla, joka valmistaa ja pintakäsittelee alumiiniprofiileja asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Yritys tarjoaa myös monipuolisia profiilien suunnittelu-, varastointi- ja logistiikkapalveluita. Yrityksen liikevaihto vuonna 2018 oli 85,8 M€ ja työntekijöitä yli 250 henkilöä. Henkilöstöllä on vahva asiantuntemus alumiiniprofiilien pintakäsittelystä ja tukiprosesseista.

Mäkelä Alun kanssa yhteistyö sujui mainiosti. Yrityksen johto teki nopeita päätöksiä projektin raameista. Projektiryhmä ja yhteistyökumppanit olivat sitoutuneita ja aikaansaavia. Tässä projektissa osallistujien osaamiset ja vastuualueet loksahtivat oivasti kohdilleen, mitkä edesauttoivat tehtaan käynnistymisen tavoiteaikataulussa. Oli mahtavaa olla joukkueessa mukana.

Mikko Jauhonen

Toimitusjohtaja, Tehos Oy

Kokenut projektipäällikkö säästää aikaa ja rahaa

Projektinhallinta on merkittävä osa Tehoksen palvelutarjontaa. Ulkoinen projektipäällikkö on hyvä vaihtoehto tilanteessa, jossa oman henkilöstön ajankäyttö halutaan varmistaa tärkeimmille tehtäville.

”Nopeasta aikataulusta huolimatta tehtaamme tuotanto saatiin käynnistettyä tavoiteajassa. Mäkelä Alu tarjoaa nyt asiakkailleen pulverimaalaus- ja varastokapasiteettia modernissa pintakäsittelylaitoksessamme. Mikon vahva kokemus ja osaaminen projektinjohdosta sekä toimialaosaamisemme mahdollistivat tehdasprojektin etenemisen odotustemme mukaisesti.” kertoo hallituksen puheenjohtaja Petri Mäkelä Mäkelä Alulta.

Varaston layout ja WMS Kuntokaupalle

Nordic Sports Brandsin logistiikkajohtaja Mikko Rutanen tietää, mitä tilan ja työn suunnittelulla voidaan parhaimmillaan saada aikaan: tehokkaampaa työskentelyä ja järkevämpää tilankäyttöä.

Kometos Oy

Lean 5S-koulutus: “5S on tuonut Kometokselle uuden tavan lähestyä työpisteiden organisointia ja on opettanut meitä ajattelemaan selkeämmin sekä kyseenalaistamaan aikaisemmin tehtyjä asioita.”

A&M Välilehto Oy - Logo

A&M Välilehto Oy

Layout suunnittelu: ”Tilankäytön järkeistys oli oiva esimerkki siitä, miten luoda teholoikka pienellä vaivalla. A&M Välilehto oivalsi, että layoutin uudistamisella saadaan säästymään euroja”.

Konepaja Stamac Oy

Lean 5S-periaatteet tutuksi esimerkin avulla: “..tehtaassa on todellakin tapahtunut selkeää tehostumista. Asiakkailtamme on tullut myönteistä palautetta ja henkilöstö kokee mallin hyvänä.”

Elekmerk Oy - Logo

Elekmerk Oy

Sisälogistiikan tehostaminen: “Raportti antoi meille hyvän listan kohteista, joiden kehittäminen toisi etua yritykselle. ..pystyimme helposti suunnittelemaan muutoksia kustannustehokkaassa järjestyksessä.”

Elekmerk Oy - Logo

Elekmerk Oy

Käyttöönotto sujui sovitussa aikataulussa ja tuotantohallien muutos 5S:n myötä oli hämmästyttävän suuri.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri

Tehoksen osallistavat työpajat ovat saaneet paljon kiitosta henkilöstöltä. Analyysin kautta saimme työhön nopeasti läpinäkyvyyttä, joka on mahdollistanut sujuvuuden jatkokehittämiseen.

Anvia Oyj - Logo

Anvia Oyj

Tehoksen projektinjohtopalvelusta oli Anvialle apua.  ..Yhteistyö oli mutkatonta ja hyvähenkistä. ..käytännönläheinen ja yhteistyökykyinen toimintatapa vastasi hyvin Anvian odotuksiin..

Ojala-Yhtymä Oy

Lista pienistä kehityskohteista, joiden avulla voidaan parantaa kokonaisuutta oli toimiva ja konkreettinen. Varaston kehitysaskelia teemme askelittain..