A&M Välilehto Oy

A&M Välilehto Oy

”Tilankäytön järkeistys oli oiva esimerkki siitä, miten luoda teholoikka pienellä vaivalla. A&M Välilehto oivalsi, että layoutin uudistamisella saadaan säästymään euroja”.

Tehtaan toiminnan tehostaminen layout suunnittelulla

A&M Välilehto Oy on Alajärvellä sijaitseva kokonaisvaltainen sopimusvalmistuskumppani. Yhtiö tarjoaa asiakkaillensa alumiiniprofiilista jalostettavien tuotteiden lisäksi lukuisia oheissuoritteita kuten varasto-, logistiikka- ja kokoonpanopalveluita.

A&M Välilehto päätti tehostaa tehtaansa toimintaa layout suunnittelun avulla, ja Tehos Oy:n johtava asiantuntija Mikko Jauhonen auttoi muutoksessa.

Tehtaan toiminnan tehostaminen layout suunnittelulla

Layout suunnittelun vaiheet A&M Välilehto Oy:n tehtaalla

Layout suunnittelu voidaan jakaa karkeasti neljään vaiheeseen, joista käytiin Mikon johdolla;

  1. läpi nykytilanne
  2. tunnistettiin ongelmakohdat ja
  3. kehitettiin ratkaisuehdotukset.

Tuloksena syntyi uusi layout suunnitelma toimenpiteineen. Suunnitelmaan meni ainoastaan kaksi lähipäivää, ja suunnitelman jälkeen henkilöstö toteutti käytännön muutostyöt, johon meni aikaa 20 henkilötyöpäivää.

”Muutoksen vaikutukset olivat hämmästyttävät. Siirtoetäisyydet lyhenivät ja siirtoihin kuluva aika väheni rajusti. Siisteys- ja järjestystaso parani. Tilaa vapautui. Lisäksi asiakkaamme ja tavarantoimittajamme ovat käyneet uudistuneissa tiloissa. Heiltä on tullut kehuja muutoksen jälkeen. Suoraa kustannussäästöä tuli 25 %. Laskimme takaisinmaksuajan työlle ja se oli alle 2 kk. Mikon oivaltava ja käytännönläheinen apu oli parannuksessa ratkaisevan tärkeä. Suosittelemme Tehoksen palveluita myös muille yrityksille.” kertoo toimitusjohtaja Ari Välilehto A&M Välilehto Oy:stä.

”Tilankäytön järkeistys oli oiva esimerkki siitä, miten luoda teholoikka pienellä vaivalla. A&M Välilehto oivalsi, että layoutin uudistamisella saadaan säästymään euroja. Olemme iloisia, että yhteistyössä johdon ja tuotantohenkilöstön kanssa saimme toteuttaa tuloksekkaan muutoksen.” toteaa puolestaan toimitusjohtaja Mikko Jauhonen Tehos Oy:stä.

Blogit