Ojala-Yhtymä Oy

Ojala-Yhtymä Oy

Lista pienistä kehityskohteista, joiden avulla voidaan parantaa kokonaisuutta oli toimiva ja konkreettinen. Varaston kehitysaskelia teemme askelittain..

Tehokas varastonohjaus tuo säästöjä

Tehos Oy toteutti Ojala-Yhtymä Oy:n Sievin tehtaalla varastoselvityksen, jonka avulla haettiin säästöjä ja tehoa varastonohjaukseen. Ojala-Yhtymä halusi saada suunnitelman toimenpiteistä, joiden avulla varaston operatiivista tehokkuutta voidaan parantaa. Asiantuntijoina toimivat Mikko Jauhonen ja Annika Puro-Aho.

Ojala-Yhtymä Oy on Sievissä vuonna 1963 perustettu teollisuuden sopimusvalmistaja. Ojalan palvelut kattavat laajat järjestelmätoimitukset, kokoonpanot, mekaniikan valmistuksen, sekä tuotteen koko elinkaaren tukipalvelut.

Selvitys toteutettiin yhden lähipäivän aikana. Raportti käytiin läpi heti saman päivän lopussa. Kehitysehdotukset luokiteltiin nopeasti korjattaviin pieniin asioihin sekä pidemmän aikavälin suurempiin varastonohjauksen kehityskohteisiin.

Varastonhallinta kehityksen kohteena

“Tehoksen asiantuntijoilla olivat jalat tukevasti maassa. Kokonaiskuva oli hyvä ja he pystyivät menemään asian ytimeen. Lista pienistä kehityskohteista, joiden avulla voidaan parantaa kokonaisuutta oli toimiva ja konkreettinen. Varaston kehitysaskelia teemme askelittain huomioiden heidän ehdotuksensa. Tulokset näkyvät kuukausien kuluttua.”

Kommentoi johtaja Timo Vilmunen Ojala-Yhtymästä Tehoksen toimintaa.

”Kokeneiden ammattilaisten tekemällä varastoselvityksellä on nopeasti löydettävissä varastonhallinnan ongelmakohdat ja parannuskeinot. Parhaimmillaan työ on toteutettavissa yhden lähipäivän aikana, kun lähtötiedot ja avainhenkilöt ovat hyvin käytettävissä. Ymmärrettävän raportin pohjalta pystyy asiakas jatkamaan varsinaisiin toimenpiteisiin itse ja tarvittaessa ulkopuolisia asiantuntijoita hyödyntäen. Tämä työ oli ilo tehdä, kun tulokset miellyttivät asiakasta. ”

Kertoo toimitusjohtaja Mikko Jauhonen Tehokselta.

Blogit